Tänään jälleen kerran puristin parista kilosta porkkanoita mehua, joka muuten tuoksuu aivan mahtavalta. Niinpä ajattelinkin kokeilla porkkanaraasteen sijasta käyttää porkkanamehua leipomiseen ja mitäpä muutakaan siitä syntyisi kuin mehukkaita sämpylöitä.
Ainekset
2.5 dl porkkanamehua1 pussi kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
0.5 tl suolaa
1.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
0.5 dl rypsiöljyä
Aluksi sekoitin mehuun hunajan, hiivan ja 1 dl jauhoja. Seoksen annoin tekeytyä noin puoli tuntia, jona aikana se sakeutui melkoisesti. Sen jälkeen vaivasin joukkoon suolan, loput jauhot ja öljyn.
Leivoin taikinan sämpylöiksi, jotka saivat kohota reilut puoli tuntia ennen paistoa.
Leivinuunissa oli 250 astetta ja sämpylät paistuivat 10 minuutissa.
Sämpylät maistuvat voimakkaasti porkkanalta ja ne voi syödä vaikka pelkän voinokareen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti