Edelleenkin kevään ensimmäiset raparperit omasta maasta ilahduttavat kummasti. Ensimmäiset käytän edelleenkin perinteiseen kiisseliin, mutta sen jälkeen onkin vuorossa piirakan teko. Jokin viikko sitten löysin ohjeen, jossa raparperi kruunataan vielä erikseen toscakuorrutuksella. Muunsin ohjeen gluteenittomaksi ja vähensin tapani mukaan taas käytetyn sokerin määrää.
Toisella leivontakerralla käytin taikinassa mausteena 1 ml karvasmanteliaromia, joka sopiikin hyvin raparperin kanssa. Jätin myös piirakasta pois toscakuorrutuksen, jolloin siitä tuli arkisempi versio, mutta edelleen maukasta ja pehmeää.
Ainekset
3 munaa0.75 dl sokeria
100 g voita
2.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
300 g raparperinpaloja
(hillosokeria)
Toscakuorrutus
100 g voita
100 g mantelilastuja
0.5 dl sokeria
1 rkl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
1 rkl (kaura)maitoa
Munat ja sokerin vaahdotin hyvin ja lisäsin vaahtoon varovasti kuivat aineet keskenään sekoitettuna ja lopuksi sulatetun, jäähtyneen voin.
Levitin taikinan piirasvuokaan ja ripottelin päälle raparperinpalat sekä hiukan hillosokeria, joka saostaa raparperista irtoavaa mehua makeutuksen lisäksi.
Paistoin piirakkaa 200 asteessa 25 minuuttia.
Sillä välin keitin toscan. Kaikki aineet kattilaan ja hiljalleen sekoittaen annoin kiehua reilut 5 minuuttia.
Vielä toscakuorrutus piirakan päälle ja takaisin uuniin 10 minuutiksi.
Tässä kohdassa mokasin itse ja unohdin piirakan uuniin 15 minuutiksi. Kuorrutuksesta tuli vähän liian tumma, mutta eipä se makua haitannut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti