tiistai 5. marraskuuta 2019

Rukiiset Kanelipikkuleivät

Jouluun on vielä aikaa melkein 2 kuukautta, mutta nämä syksyiset päivät ja illat saavat ajatuksen jo pyörimään jouluisten makujen parissa. Joulutorttuja olen jo pari kertaa leiponut, mutta tavallisia joulupipareita ajattelin leipoa vasta myöhemmin. Niiden korvikkeeksi siis nämä vaaleammat, mutta jouluisilla mausteilla höystetyt pikkuleivät ovatkin ihan sopivia. Käytin taikinassa myös ruisjauhoja tuomaan vielä lisämakua.

Pikkuleivät ovat mureita ja todella helppoja leipoa. Taikinan voi myös kaulia ja ottaa siitä muotilla pipareita. Kaulittavaan taikinaan on hyvä lisätä puolisen desiä enemmän jauhoja.

Ainekset

175 g voita
1 dl fariinisokeria
0.5 dl tummaa siirappia
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl ruisjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 mm mustapippuria

Pehmeää voita ja fariinisokeria vaahdotin muutaman minuutin. Lisäsin siirapin ja munan ja vielä kuivat aineet keskenään sekoitettuna.

Laitoin taikinan jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Taikinasta muotoilin ihan käsin palloja, joita vielä litistin vähän pellille asetettuani. Tein melko isoja palloja, joita tuli taikinasta 16 kpl.

Paistoin pikkuleipiä 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pienemmät pikkuleivät kypsyvät nopeammin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti