Aterialta jäi yli isohko peruna, jonka käytin perunavoitaikinan tekemiseen ja täytteeksi käytin sitä mitä kaapista sattui löytymään. Näin yksi ylijäänyt peruna jalostui 12 pieneksi suolaiseksi muffiniksi.
Perunavoitaikina
80 g keitettyä perunaa80 g voita
80 g vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
Täyte
kinkkusuikaleitajuustoraastetta
1 muna
1 dl kuohukermaa
suolaa
Perunan, voin ja kuivat aineet nypin käsin taikinaksi, joka sai jähmettyä jääkaapissa jokusen tunnin.
Ennen kaulintaa annoin taikinan jonkin aikaa lämmetä huoneenlämmössä, jolloin sen kaulitseminen oli helpompaa. Kaulitsin taikinan kolmessa erässä ja jokaisesta leikkasin neljä n. 10 senttiä kanttiinsa olevia palasia.
Kaulitut taikinapalat asettelin paperisilla muffinivuoilla vuorattuun muffinipeltiin. Paperivuokia käytin, jotta muffinipeltiä ei tarvitse voidella.
Muffinikoloihin laitoin kinkkusuikaleita ja päälle 2-3 rkl muna-kerma-suolaseosta (suolaa vain ripaus maun mukaan). Päälle vielä juustoraastetta.
Leivinuunissa oli vajaa 200 astetta ja muffinit saivat paistua vartin verran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti