sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Porkkanakakku

Teen porkkanaraastetta aina 2 kg:sta porkkanoita kerrallaan mehupuristimella. Ylimääräiset raasteet pakastan annosrasioihin, joista niitä on helppo ottaa ruuan lisäkkeeksi tai vaikkapa käytettäväksi laatikkoruoissa ja leivonnassa. Mehua tästä annoksesta tulee 7-8 dl. Lisään mehupuristimeen aina lopuksi yhden sitruunan tai appelsiinin, jonka maku tasoittaa kivasti porkkanamehun makua.

Pitkästä aikaa päätin leipoa raasteesta porkkanakakun ihan tavallisena versiona vehnäjauhoja käyttäen. Aiemmin olen leiponut gluteenittoman version ja sen reseptin löydät täältä.

Terveellistä tässä kakussa on tietenkin runsas porkkanamäärä ja rasvana rypsiöljy.

Ainekset

4 munaa
2 dl sokeria
3 dlvehnäjauhoja
1.5 tl soodaa
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
300 g kuivaa porkkanaraastetta
1 dl rypsiöljyä

Munat ja sokerin vaahdotin ja lisäsin siihen kuivat aineet keskenään sekoitettuna ja porkkanaraasteen vuorotellen. Lopuksi kuoriraaste ja öljy.

Paistoin kakkua rengasvuoassa 175 asteessa 45 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti