Pitkästä aikaa päätin leipoa raasteesta porkkanakakun ihan tavallisena versiona vehnäjauhoja käyttäen. Aiemmin olen leiponut gluteenittoman version ja sen reseptin löydät täältä.
Terveellistä tässä kakussa on tietenkin runsas porkkanamäärä ja rasvana rypsiöljy.
Ainekset
4 munaa2 dl sokeria
3 dlvehnäjauhoja
1.5 tl soodaa
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
300 g kuivaa porkkanaraastetta
1 dl rypsiöljyä
Munat ja sokerin vaahdotin ja lisäsin siihen kuivat aineet keskenään sekoitettuna ja porkkanaraasteen vuorotellen. Lopuksi kuoriraaste ja öljy.
Paistoin kakkua rengasvuoassa 175 asteessa 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti