Olen nähnyt myös vastaavanlaisen kakun ohjeita, joissa käytetään 2-3 dl sokeria, mutta minusta 1 dl sokeria suklaan lisäksi riittää makeudeksi.
Ainekset
200 g voita
200 g tummaa suklaata
5 keltuaista
5 valkuaista
1 dl ruokosokeria
Sulatin voin ja suklaan liedellä kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkasin keltuaiset ja sokerin vaahdoksi ja lisäsin siihen jäähtyneen voi-suklaaseoksen. Valkuaiset vaahdotin erikseen ja sekoittelin vaahdon varovasti muihin aineksiin.
Vuorasin 20 cm irtopohjavuoan leivinpaperilla ja kaadoin taikinan vuokaan. Sitten vain uuniin 175 asteeseen 40 minuutiksi. Kakku jää keskeltä kosteammaksi, joten älä paista sitä ylikypsäksi.
Kakku on hyvin tiivistä eikä sitä isoa palaa kerralla tarvita makeahimon tyydyttämiseen. Tuoreena, hiukan jäähtyneenä kakku on toki parhaimmillaan. Tästä annoksesta riittää kyllä pakastettavaksikin ja kakku maistui edelleen hyvältä vielä pakasteesta sulatettunakin.
Lisänä tarjoilin mansikkasurvosta, joka raikasti makua. Myös pieni pallo jäätelöä sopii mainiosti kakkupalan seuraksi.
Mikään kaunotar tämä kakku tämä ei ole, mutta suklaan ystävien mielestä maku varmasti korvaa ulkonäön. Vierastarjottavana voit koristella kakun kermavaahdolla, marjoilla ja hedelmillä.
Mikään kaunotar tämä kakku tämä ei ole, mutta suklaan ystävien mielestä maku varmasti korvaa ulkonäön. Vierastarjottavana voit koristella kakun kermavaahdolla, marjoilla ja hedelmillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti