Täytekakkupohjaksi ajattelin tehdä perinteisen sokerikakkupohjan jossa munia, sokeria ja jauhoja laitetaan yhtä paljon. Muutoksia tein ainoastaan jauhojen määrän suhteen, koska halusin tummemman pohjan ja siksi valitsin jauhoiksi Tef-jauhot.
Olen jo niin tottunut vähemmän sokeria sisältäviin leivonnaisiin, että tämä normaalisokerinen taikina tuntui minusta liiankin makealta. Sen vuoksi täytteissä käytinkin vähemmän makeita raaka-aineita ja kokonaisuus oli minusta tasapainoinen.
Koska meitä syöjiä on vain kaksi, halusin tehdä vain pienen kakun, jotta sitä ei tarvitsisi päiväkausia syödä. Tästä kakusta saakin 4 reilua palaa. Isompaa kakkua haluava voi tuplata ainekset, jolloin kakkupohjan voi halkaista ja kakusta tulee siten enemmän täytekakkumainen.
Ainekset
2 munaa1 dl sokeria
0.75 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta Tef-jauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
1 tl vaniljasokeria
Täyte
1 dl kuohukermaa100 g vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
250 g raparperia
1 dl sokeria
Itse pohjaa varten vatkasin munat ja sokerin ja lisäsin vaahtoon kuivat aineet sekoitettuna. Paistoin pohjaa 20 cm irtopohjavuoassa 180 asteessa noin 20 minuuttia.
Kostutin pohjaa ennen täytteiden lisäämistä kevyesti rasvattomalla maidolla.
Aiemmin olin keittänyt raparperista ja sokerista sosetta, jonka lusikoin jäähtyneen pohjan päälle. Soseen päälle levittelin vielä vaahdotetun kerman, johon olin lisännyt tuorejuuston ja vaniljasokerin. ja lopuksi koristelu mansikoilla ja mintun oksilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti