Aikaisemmin leivoin kääretortun useinkin ruisjauhoista, mutta se tapa on jostakin syystä jäänyt pois. Pitkästä aikaa päätinkin ottaa sen taas "valikoimiini", tällä kerralla perunajauhoilla lisättynä.
Ainekset
4 munaa1 dl sokeria
1.5 dl karkeita ruisjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Munat ja sokerin vaahdotin ja lisäsin joukkoon varovasti sekoittaen kuivat aineet. Paistoin kääretorttulevyä 200 asteessa noin 12 minuuttia.
Täyte
1 dl kuohukermaa2 dl Irish cream & coffee maustettua rahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
mansikkahilloa
Tortun paistuessa vaahdotin kerman ja lisäsin siihen muut ainekset. Toiselle leivinpaperille kumotulle torttulevylle levittelin kevyesti mansikkahilloa ja sen päälle kerma-rahkaseoksen.
Täytteessäkin on mukava näin kesällä käyttää myös tuoreita marjoja, tai ainakin niillä voi koristella tortun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti