Taikinan kauliminen on melkoisen helppoa, mutta taikina on kuitenkin hyvin murenevaista ja se asettaa vähän haastetta torttujen muotoa ajatellen. Tein perinteisiä tähtitorttuja, mutta sakaroiden kääntäminen on hankalaa, koska taikina murtuu niin helposti. Ehkei niistä maailman kauneimpia torttuja tullut, mutta ainakin hyvin maukkaita. Paras muoto olisi ehkä puolikuu tai jokin vastaava, jossa ei taikinaa tarvitsisi taitella niin paljon. Tai sitten voisi ottaa vaikka piparimuotilla paloja ja laittaa kaksi päällekkäin ja väliin marmeladi.
Mutta tässä taikinaohje, josta tulee maukkaat tortut, vaikka eivät olekaan niin lehteviä kuin tavalliset tortut.
Ainekset
125 g voita
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton suomalainen tattarijauho
3 tl psylliumia
3 tl psylliumia
0.5 tl leivinjauhetta
1.5 dl kuohukermaa
marmeladia täytteeksi
muna voiteluun
marmeladia täytteeksi
muna voiteluun
Vatkasin
ensin kerman kovaksi vaahdoksi. Sitten sekoitin toisessa astiassa
pehmeän voin ja jauho+psyllium+leivinjauheseoksen käsin kevyesti. Lisäsin
kermavaahdon, joka sekoittuikin yllättävän nopeasti seokseen. Sitten vain jääkaappiin jähmettymään ainakin pariksi
tunniksi.
Kaulin ja taittelin taikinan muutamaan kertaan, jotta edes vähän lehtevyyttä tulisi. Helposti murenevaa taikinaa kannattaa taitella varovasti. Kaulitseminen on myös helpompaa, jos taikinan antaa lämmetä vartin verran huoneenlämmössä ensin.
Valmiit tortut voitelin vielä munalla ja paistoin 200 asteessa leivinuunissa kymmenisen minuuttia.
Kaulin ja taittelin taikinan muutamaan kertaan, jotta edes vähän lehtevyyttä tulisi. Helposti murenevaa taikinaa kannattaa taitella varovasti. Kaulitseminen on myös helpompaa, jos taikinan antaa lämmetä vartin verran huoneenlämmössä ensin.
Valmiit tortut voitelin vielä munalla ja paistoin 200 asteessa leivinuunissa kymmenisen minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti