tiistai 25. joulukuuta 2018

Gluteeniton Broileripiirakka

Joulun alla oli sopivasti muutama kirpeä pakkaspäivä, jotka olivat omiaan pakastimen sulattamiseen. Kun ulkona oli yhtä paljon pakkasta kuin pakastimessa, ei tarvinnut edes kiirehtiä pakastearkkujen sulamista.

Puolen vuoden välein sulatan arkut ja monesti sieltä siivouksen yhteydessä löytyy "yllätyksiä" eli ruokia, jotka olen jo unohtanut. Tällä kerralla ei yllätyksiä tullut vastaan, mutta silmään pisti kuukausi pari sitten ostamani broilerisuikaleet ja juustoraaste, jotka olin joskus ostanut suolaisen piirakan tekoa varten. No, nytpä en niitä enää takaisin siivottuun pakastimeen laittanutkaan, vaan leivoin broileripiirakan tuomaan vaihtelua jouluherkkujen väliin. Sopii hyvin vaikka glögin kanssa tai uuden vuoden valvojaisiin.

Suolaisen piirakan pohjan teen mielelläni mantelijauhoista ja sellaisen ohjeen löydät vaikkapa täältä.

Nyt ei kaapista löytynyt mantelijauhoja ja kokeeksi päätin korvata ne härkäpapujauhoseoksella. Kokeilu kannatti, pohjasta tuli todella rapea.

Pohja

50 g voita
80 g Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta härkäpapujauhoseosta
100 g emmental-juustoraastetta

Täyte

1 dl 15 % ruokakermaa
1 dl ruokakermaa kolme yrttiä
0.5 tl suolaa
2 munaa
100 g emmental-juustoraastetta
150 g Snellmanin savubroilerin fileesuikaleita

Sulatetun voin ja jauhot sekoitin ensin ja nypin joukkoon juustoraasteen. Taikina on melko kuivahko ja tasoittelin sen käsin piirakkavuoan pohjalle. Esipaistoin pohjaa 10 minuuttia 200 asteessa.

Esipaistetun pohjan päälle ripottelin broilerisuikaleet ja päälle kaadoin seoksen, jossa oli muut täytteen ainekset sekoitettuna. Vuoka takaisin leivinuunin 200 asteen lämpöön, jossa se sai olla vielä 35 minuuttia.

Jos pidät juustoista, tässä on varma suosikkisi. Niin tuhti on juuston maku tässä piirakassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti