Käytän mielelläni Härkäpapujauhoseosta leivonnassa, koska siinä on reilusti kuitua ja proteiinia. Lisäksi valitsin riisijauhon, jonka tiedän kokemuksesta tuovan leivonnaiseen mukavan pehmeyden. Ja tällainen resepti siitä syntyi:
Ainekset
75 g voita0.5 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 muna
1.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen tummaa täysjyvä riisijauhoa
0.5 dl Virtasalmen viljatuotteen gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
1 tl psylliumia
1.5 tl leivinjauhetta
Täyte
raparperinpalojafariinisokeria
Päälle
1 muna1 dl kuohukermaa
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Sulatettuun, jäähtyneeseen voihin sekoitin sokerin, kerman, munan sekä kuivat aiheet keskenään sekoitettuna. Levitin taikinan pyöreään, voideltuun piirasvuokaan ja asettelin päälle runsaasti pakastettuja raparperin paloja. Pinnalle ripottelin hiukan fariinisokeria. Esikypsensin piirasta aluksi 200 asteisessa leivinuunissa noin 15 minuuttia.
Esikypsennyksen aikana sekoitin munan, kerman ja sokerit ja kaadoin seoksen 15 minuutin paiston jälkeen piiraan päälle. Tämän jälkeen piiras sai olla uunissa vielä noin 25 minuuttia.
Lisää raparperipiirakkaohjeita löydät täältä (gluteeniton raparperipiirakka riisijauhoista) ja täältä (gluteeniton raparperipiirakka).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti