Itse teen pienen annoksen kerrallaan, josta riittää kahdelle hengelle yhdeksi ateriaksi. Pyrkimykseni on nimittäin, että kalaruoka syödään kaikki kerralla eikä lämmitetä uudelleen. Mausteita käytän hyvin vähän, mutta niitähän jokainen voi lisätä makunsa mukaan.
Ainekset
100-150 g nahatonta haukifilettäpieni puolikas sipuli
1 dl kuohukermaa
1 munan valkuainen tai 1 pieni muna
0.5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 rkl korppujauhoja
tillisilppua
Haukifileistä poistan kylkiruodot, mutta en y-ruotoja, koska ne pilkkoutuvat fileitä jauhettaessa. Jauhan fileet kahteen kertaan lihamyllyssä. Sen jälkeen laitan myllyn läpi myös sipulin, joka työntää edellään ulos myllystä loputkin rippeet hauesta. Tämä vain siksi, että näin pienestä haukimäärästä ei sovi jättää mitään myllyn sisään.
Haukimassan joukkoon sekoitan muut ainekset ja laitan massan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi jähmettymään.
Massasta tasoittelen paistinpannulle 4-5 pihviä ihan vain lusikan avulla. Paistan pihvejä ensin paistinpannulla molemmin puolin yhteensä viitisen minuuttia eli kunnes saavat kauniin ruskean paistopinnan. Sen jälkeen laitan pihvit uuniin 175 asteeseen vielä noin kymmeneksi minuutiksi.
Maistuvat raikkaalta kermaviilikastikkeen kanssa. Kermaviilin joukkoon lisään suolaa, hunajaa, etikkaa, sitruunapippuria ja tillisilppua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti