Luottopiirakkapohjani teen yleensä mantelijauhoista, mutta samaa ohjetta olen ennenkin soveltanut käyttäen erilaisia jauhoja. Tällä kerralla jauhoiksi valikoituivat tattarijauhot.
Pohja
80 g Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta hienoa tattarijauhoa50 g sulatettua voita
100g emmental-juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä
Ainekset vain sekoitetaan keskenään käsin nyppimällä. Veden lisäsin nyt reseptiin, koska tattarijauhoilla pohjasta olisi ehkä tullut liian kuiva. Pohjataikinan levittelin piirasvuoan pohjaan ja laitoin leivinuuniin esipaistumaan. Olin vähän hätäinen, enkä malttanut odottaa vasta lämmitetyn uunin jäähtymistä, joten siellä oli vielä noin 250 astetta. Esipaistoin pohjaa aivan uunin etureunassa n. 7 minuuttia.
Täyte
2 munaa1.5 dl ruokakermaa 15 %
0.25 tl suolaa
60 g fetajuustokuutioita
100 g palvikinkkusuikaleita
50 g parmesaanijuustoraastetta
Esipaistetulle pohjalle juustokuutiot ja kinkkusuikaleet ja päälle muna-kermaseos sekä vielä juustoraaste. Piirakka sai paistua vielä 20 minuuttia.
Piirakan pinta tuli melko tummaksi vähän turhan kuumassa uunissa , mutta eipä se makua haitannut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti