torstai 16. tammikuuta 2020

Terveellisemmät Mustikkamuffinit

 Yhteistyössä mukana Laihian Mallas

Voiko makea leivonnainen olla terveellinen? No, ainakin hiukan terveellisempi kun jauhoina käytetään kuitupitoisia jauhoja ja sokerin määrää vähennetään.

Vaihtamalla tattarijauhot vehnäjauhoihin ja tuplaamalla sokerin määrän nämä olisivatkin jo ihan normaaleja muffineja.

Tämän reseptin alkuperäinen tarkoitus oli kokeilla Mustikka Makukauran sopivuutta leivontaan. Ja ainakin omasta mielestäni monipuolisella Makukauralla voi hyvinkin korvata osan tavallisista jauhoista. Samalla tulee leivonnaiseen lisää kuituja ja proteiinia.

Kun lisäsin nesteet jauhoihin taikinan väri oli aluksi mustikanpunainen, mutta muuttui sitten hyvin tummaksi. Tässä vaiheessa iski jo pieni paniikki, mutta päätin paistaa kuitenkin muffinit ja katsoa mitä tulee. Muffinit paistuivatkin päältä kauniin ruskeiksi, eikä tumma sisus paistettuna enää niin erikoiselta näyttänytkään. Kysehän on kuitenkin mustikasta.

Ainekset

1 dl Mustikka Makukauraa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta hienoa tattarijauhoa
1 dl ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
1 ml voi-vanilja-aromia tai 2 tl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
1 dl kauramaitoa
2 munaa
2-3 dl pakastemustikoita

Kuivat aineet sekoitin keskenään ja samoin nestemäiset. Sitten vain kaikki sekaisin ja mustikat käännellään lopuksi taikinaan varovasti.

Annoksesta tuli 15 muffinia, joita paistoin noin 225 asteisessa leivinuunissa 15 minuuttia.



       
Taikina oli ennen paistoa tosi tummaa, johtuen varmasti tattarijauhon ja Makukauran tummasta väristä
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti