Niinpä ei olekaan ihme, että valitsin nämä maut nyt myös juustokakkuun, jonka tein Ystävänpäivän kunniaksi.
Keksimurupohjan asemasta tein hyvin ohuen paistetun pohjan, joka on kuitenkin sopivan murea.
Ainekset
60 g voita0.5 dl ruokosokeria
1 muna
0.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta hienoa tattarijauhoa
0.5 dl perunajauhoa
0.3 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta Tattarirouhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vaniljarahkaa
1 dl rusinoita
0.5 dl tummaa rommia
5 liivatetta
50 g tummaa suklaata
Pehmeän voin ja sokerin vaahdotin ja lisäsin munan ja sekoitetut kuivat aineet.
Paistoin pohjan 18 cm irtopohjavuoassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Täytteen rusinat olin jo aiemmin laittanut likoon tummaan rommiin. Ne saavat mielellään liota useampia tunteja tai vaikka yön yli.
Vaniljakastikkeen vaahdotin ja lisäsin siihen rahkan ja rusinat ilman rommia. Kääntelin joukkoon varovasti vesihauteessa sulattamani suklaan.
Osan liuotusrommista laimensin vedellä ja kuumensin kiuhuvaksi. Liuotin siihen liivatteet, jotka oli olleet kylmässä vedessä pehmenemässä vartin verran. Ja tämä seos vielä varovasti sekoittaen täytteeseen. Lisäsin vielä pari teelusikallista jäljellä olevaa rommia täytteeseen makua antamaan.
Jäähtyneen kakkupohjan, jonka olin laittanut takaisin pestyyn irtopohjavuokaan, kostutin rusinoiden liotukseen käytetyllä rommilla (vedellä laimennettuna). Päälle kaadoin täytteen.
Kakku sai jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Ja ai että, kylläpä maistuikin hyvälle (siis jos tykkää voimakkaasta rommin mausta).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti