maanantai 1. tammikuuta 2018

Appelsiininen tiikerikakku

Tästä on jo jonkin aikaa kun leivoin tämän tiikerikakun. Joululeivontojen takia ohjeen postaus on nyt vasta tässä; mutta hyvä näin. Kakku on jo nimittäin syöty viimeistä murusta myöten ja todella hyvää se olikin. Appelsiini antaa kakkuun mukavan piristävän makulisän.

Inspiraatio tähän kakkuun lähti oikeastaan siitä, että olin aiemmin päivällä ostanut uuden kakkuvuoan. Vuoka on suorempi seinäisempi kuin edellinen vuoka, joka onkin jo muutaman kymmenen vuotta vanha. Ja ihme kyllä, pelkästään uuden vuoan hankkiminen tekee leipomisesta taas entistä mukavampaa.

Ainekset


200 g    voita
2 dl         sokeria
3 kpl       munaa
2.5 dl     vehnäjauhoja
2 tl         vaniljasokeria
2 tl         leivinjauhetta
2 rkl       kaakaojauhetta
2 rkl       kevytkermaa
1 dl         hienoa porkkanaraastetta
1             luomuappelsiinin raastettu kuori

Vaahdotin hyvin pehmeän voin ja sokerin. Lisäsin munat yksitellen. Ja vielä joukkoon jauho+leivinjauhe+vaniljasokeriseos.

Sitten jaoin taikinan kolmeen osaan. Yhteen osaan sekoitin kaakaojauheen ja kevytkerman, toiseen osaan sekoitin porkkanaraasteen ja raastetun appelsiinin kuoren ja kolmas osa oli sinällään ilman lisäyksiä.

Sitten vain laitoin voideltuun kakkuvuokaan kaikkia kolmea taikinaa sopivasti sekaisin niin tulee nättejä raitoja.

Leivinuunissa oli noin 180 astetta ja kakku paistui etuosassa tunnin verran.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti