Ainekset
4 g kuivahiivaa0.5 dl vettä
100 g turkkilaista jogurttia
0.5 tl sokeria
0.5 tl suolaa
0.5 rkl rypsiöljyä
1 keltuainen
0.5 dl olutta
1 valkuainen
Sekoitin kuivahiivan kädenlämpöiseen veteen ja lisäsin huoneenlämpöisen jogurtin. Vielä joukkoon sokeri, suola, öljy, keltuainen ja jauhot.
Taikinan laitoin edellisenä päivänä lämmitetyn leivinuunin päälle, jossa se sai lämpimässä tekeytyä kolmisen tuntia.
Sitten lisäsin oluen ja kovaksi vatkatun valkuaisen.
Minulla ei ole lettupannua, mutta pienellä valurautapannullani tulee 12 cm halkaisjaltaan olevia lettusia. Niitä tulee tästä taikinasta 6-7 kpl eli sopivahko annos kahdelle.
Blinit paistoin runsaassa voissa, jolloin pinnasta tuli kaunis ja rapea.
Täytteet ei vielä ehtineet kuviin, mutta yksi suosikkini on smetana, suolakurkku ja hunaja. Vaihteluna kokeilemisen arvoinen on myös päärynäsiivut, sinihomejuusto, pekaanipähkinät ja hunaja.
Hunaja taittaa mukavasti tämän kevyesti happaman blinin maun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti