Näitä pikkuleipiä lähdin tekemään sillä ajatuksella, että näin talven kunniaksi niissä saisi olla reilusti makua ja mausteita. Kanelia ja inkivääriä onkin taikinan koon huomioon ottaen niin reilusti, että mausteet tuntuvat kielellä vielä jälkimakunakin. Ei kuitenkaan liikaa. Kannattaa kuitenkin kokeilla, mikä on itselle se sopivin mausteiden määrä. Minulle se on juuri tämän ohjeen mukainen.
Ainekset
2.5dl mantelijauhoa0.5 dl perunajauhoa
0.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen tummaa täysjyvä Riisijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 dl fariinisokeria
60 g sulatettua voita
1 muna
Itse taikinan teko on helppoa. Ensin sekoitetaan kuivat aineet ja niihin lisätään sulatettu voi ja muna.
Pyörittelin taikinasta käsin palleroita, joita tuli 12 kpl. Olivat melko suuria kooltaan.
Melkein 200 asteisessa leivinuunissa pikkuleivät viipyivät 15 minuuttia, jolloin ne olivat kauniin vaalean ruskeat.
Ihanan mureita pikkuleipiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti