Jossakin vaiheessa kadotin ohjeeni ja kakun leipominen unohtui vuosikymmeniksi. Kun sitten tänä syksynä naapuri toi pussillisen omenoita, joista keittelin sosetta, muistui mieleeni tämä kakku. Ohjekin löytyi vielä vanhan keittokirjan välistä.
Ainekset
150 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita
2 dl omenasosetta
Voi ja sokerit vaahdotetaan. Munat lisätään hyvin vatkaten. Jauhot + muut kuivat aineet sekoitetaan ja lisätään vuorotellen omenasoseen kanssa ja lopuksi vielä rusinat.
Muokkasin ohjetta sen verran, että puolet jauhoista laitoin Myllärin sämpyläjauhoina ja toisen puolen tavallisina vehnäjauhoina. Jos omenasose on melko sakeaa, jopa 3 dl jauhoja riittää. Silloin kakusta ei tule liian kuiva.
Myllärin sämpyläjauhoja käytän vehnäjauhojen asemasta usein varsinkin muffineissa. Ne ovat karkeampia ja tuntuvat syödessä vähän rouskuvilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti