maanantai 21. tammikuuta 2019

Gluteeniton Pehmeä Raparperipiirakka

Talvi on nyt kylmimmillään ja täysikuu, jolloin lämpötilat varmasti vielä laskevat. Yöpakkaset ovat olleet alle 20 miinuksen ja lunta on näillä seutuvilla kuulemma enemmän kuin Lapissa. Siis täysi keskitalvi, mutta ajatukset hiipivät jo kevääseen kun näin pakastimessa muutaman pussillisen pakastettuja raparperin paloja. Ja kylläpä maistuikin mukavan raikkaalta raparperipiirakka taas pitkän tauon jälkeen. Kylkeen vielä vanilja-mansikkajäätelöpallo, maistuu ihanan kesäiseltä.

Käytän mielelläni Härkäpapujauhoseosta leivonnassa, koska siinä on reilusti kuitua ja proteiinia. Lisäksi valitsin riisijauhon, jonka tiedän kokemuksesta tuovan leivonnaiseen mukavan pehmeyden. Ja tällainen resepti siitä syntyi:

Ainekset

75 g voita
0.5 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 muna
1.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen tummaa täysjyvä riisijauhoa
0.5 dl Virtasalmen viljatuotteen gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
1 tl psylliumia
1.5 tl leivinjauhetta

Täyte

raparperinpaloja
fariinisokeria

Päälle

1 muna
1 dl kuohukermaa
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sulatettuun, jäähtyneeseen voihin sekoitin sokerin, kerman, munan sekä kuivat aiheet keskenään sekoitettuna. Levitin taikinan pyöreään, voideltuun piirasvuokaan ja asettelin päälle runsaasti pakastettuja raparperin paloja. Pinnalle ripottelin hiukan fariinisokeria. Esikypsensin piirasta aluksi 200 asteisessa leivinuunissa noin 15 minuuttia.

Esikypsennyksen aikana sekoitin munan, kerman ja sokerit ja kaadoin seoksen 15 minuutin paiston jälkeen piiraan päälle. Tämän jälkeen piiras sai olla uunissa vielä noin 25 minuuttia.




 Lisää raparperipiirakkaohjeita löydät täältä (gluteeniton raparperipiirakka riisijauhoista) ja täältä (gluteeniton raparperipiirakka).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti