On muuten niin hyvää, että kannatti todellakin odottaa. Jos pidät tästä kakusta, sinun kannattaa katsoa myös gluteenittoman Rommirusinakakkuni ohje, joka löytyy täältä.
Molemmat kakut ovat samantyyppisiä ja molemmat olen näemmä julkaissut tammikuun alussa. Onkohan vuodenajalla jokin merkitys. Ehkäpä näin keskitalvella mehevä, mehukas kakku maistuukin parhaimmalta.
Ainekset
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
1.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta suomalaista hienoa tattarijauhoa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
100 g sokeroitua sukaattisitruunankuorta
100 g coctailkirsikoita paloina
50 g sokeroitua appelsiininkuorta
0.5 dl tummaa rommia
Ensin laitoin kuivahedelmät mehustumaan rommiin (appelsiinimehukin käy). Jauhot, leivinjauheen, vaniljasokerin ja kookoshiutaleet sekoitin valmiiksi.
Vaahdotin pehmeän voin ja sokerit ja lisäsin vaahtoon munat yksitellen. Munien lisäämisen välissä kannattaa lisätä lusikallinen jauhoseosta, jotta taikina ei juoksetu. Sitten joukkoon loppu jauhoseos sekä kuivahedelmät ja rommi. Sekoitin taikinan hyvin tasaiseksi ja kaadoin kakkuvuokaan.
Paistoin kakkua leivinuunin 175 asteen lämmössä 50 minuuttia.
Kakku paranee jos sitä malttaa säilyttää muutaman päivän kylmässä ennen tarjoilua. Sopii myös pakastettavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti