lauantai 29. joulukuuta 2018

Gluteenittomat Suklaatanko-pikkuleivät

Tänä vuonna pääsin leipomaan joulumyyjäisiin erään tuttavani myyntipöydälle. Koska kuitenkin jouduin leipomaan jo muutaman päivän ennen myyjäisiä, päätin keskittyä vain pikkuleipiin, jotka säilyvät hyvinä pidempäänkin.

Näissäkin leivonnaisissa on taas käytetty tattarijauhoja, jotka minusta ovat vain niin sopivia sekä makeisiin että suolaisiin leivonnaisiin.

Leivoin neljä erilaista pikkuleipää, joista tässä yhden resepti:

Ainekset

175 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
80 g gluteenitonta suklaata
0.5 dl perunajauhoja
3.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton hieno tattarijauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vaahdotin rasvan ja sokerit ja lisäsin munan sekä jäähtyneen sulatetun suklaan. Lopuksi vielä kuivat aineet keskenään sekoitettuna. Taikina sai jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Leivoin taikinasta sekä tankoja että myös pyöreitä pikkuleipiä ihan käsin pyörittämällä.

Paistoin pikkuleivät leivinuunin 225 asteen lämmössä 8-10 minuuttia.

Tangot koristelin kastamalla toisen pään sulaan suklaaseen. Ehdin kuitenkin pakata nämä koristellut tangot myyntipakkauksiin ennen kuvan ottamista, joten lopputulos jää mielikuvituksen varaan.

Nämä pikkuleivät -kaikenmuotoisina- ovat ihanan rapeita ja suklaisia.

Toinen myyjäisiin leipomani pikkuleipä, jonka ohjeen olen jo julkaissut, on Kirsikkatähdet. Niiden reseptin löydät täältä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti