torstai 13. joulukuuta 2018

Joulutorttu-Piparit, myös gluteenittomat

Torttu-pipari tai pipari-torttu, miten vain. Torttu ja piparkakku vai toparkakku?

Leivoin viimeksi kahden kerroksen joulutorttuja (ohje täällä) ja mieleeni tuli jo leipoessa, että näinhän voisi yhdistää myös tortun ja piparkakun. Ja sitten vain tuumasta toimeen.

Torttuun sopii tietysti makea marmeladi, tällä kerralla käytin omena-kanelimarmeladia ja viikunamarmeladia. Mutta koska minusta ainoa oikea kumppani piparkakulle on sinihomejuusto, piti sitä myös saada tähän leivonnaiseen sopiva määrä.

Ja näin syntyivät torttu-piparit:




Ensin tehdään torttutaikina ja piparitaikina valmiiksi jääkaappiin jähmettymään. Torttutaikinaohjeen löydät täältä ja piparitaikinaohjeen täältä.

Itse tein tämän astetta haastavampana ja valmistin molemmat taikinat gluteenittomina. Torttutaikinan löydät täältä ja piparitaikinan täältä.

Ensin kaulitaan torttutaikina ja otetaan siitä suurehkolla piparimuotilla torttuja, jotka laitetaan pellille. Tässä vaiheessa kannattaa voidella torttujen sakarat munalla.

Sitten kaulitaan piparitaikina, josta otetaan pienemmällä muotilla pipareita ja niiden keskelle painetaan vielä mahdollisimman suuri reikä. Pipariaihiot laitetaan torttuaihioiden päälle.

Reiällinen pipariaihio tortun päälle laitettavaksi



Piparin reikään voit nyt laittaa haluamasi täytteet, minä laitoin reilun palan Aura-juustoa ja päälle lusikallisen marmeladia.

Paistoin torttu-pipareita leivinuunissa 200 asteessa kymmenisen minuuttia.

Täytteiden ja torttutaikinan takia nämä on paras säilyttää kylmässä, jolloin myöskään piparit eivät kovetu niin paljon kuin kuivassa säilytettäessä. Ihanan pehmeää, mureaa ja maukasta. Makeaa ja suolaista samassa suupalassa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti