sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Porolihapullat

Parisen viikkoa sitten sain taas joka syksyiseen tapaan poronlihatoimituksen Lapista pakastekuljetuksena. Kaikki lihapalat oli taas hienosti merkitty ja pakattu ilmatiiviisiin pakkauksiin. Nyt onkin sitten pakastimet täynnä syksyn satoa, mutta kevääseen mennessä on taas kaikki toivottavasti syöty.

Eilen otin sulamaan reilun puolen kilon paketin poron jauhelihaa tarkoituksena tehdä lihapullia. Porossa itsessään on niin hieno maku, ettei sitä kannata pilata liialla maustamisella. Niinpä sekoitin jauhelihaan vain parisen teelusikallista suolaa ja yhden kananmunan.

Pyörittelin taikinasta reilun kokoisia lihapullia ja laitoin jokaisen sisään palan mausteöljyssä olevaa salaattijuustoa ja puolikkaan kuivatun luumun. Isohkon lihapullan sisään ne on helppo piilottaa. Itse tein tästä taikinasta 11 lihapullaa.

Paistoin lihapullat leivinuunissa 175 asteessa puolisen tuntia.

Kastikkeen tein yrttikermasta saostamalla sen maizenan ruskealla suurustimella ja lisäämällä vähän riistofondia siihen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti