lauantai 8. joulukuuta 2018

Joulutorttujen uusi muoto

Viime vuonna leivoin ekan kerran joulutorttuja kermavoitaikinasta. Ohjeen löydät täältä.

Ihastuin niin tähän ohjeeseen, että tämänkin joulunajan ensimmäiset tortut leivoin samalla ohjeella. Nyt laitoin mausteeksi muutaman tipan karvasmanteliaromia, joka sopiikin hyvin luumutäytteen kaveriksi.

Tällä kerralla päätin panostaa muotoiluun ja tehdä aivan uuden mallisia torttuja.

Olin ostanut viime jouluksi uuden, vähän isomman piparimuotin, jonka sakaramuoto on minusta soma. Otin kaulitusta torttutaikinasta tällä muotilla tähtiä. Laitoin ensin yhden tähden pellille pohjaksi ja toiseen tähteen tein keskelle reiän hyvin pienellä piparimuotilla. Tämän laitoin edellisen tähden päälle lomittain siten, että tähtien sakarat eivät olleet kohdakkain. Taikina kannattaakin kaulita ohueksi, koska päällekkäin laitetaan 2 tähteä.

Taikinasta näin tehden tuli 12 torttua ja lisäksi pienemmät piparinmalliset torttuset.

Pienet torttuset voi paistaa sinällään tai laittaa kahden torttusen väliin marmeladia ja paistaa siten. Irrallaan paistettuina ne voi tarjota vaikka jollakin suolaisella tahnalla täytettyinä.

Tähtitorttujen sakarat voitelin ensin munalla ja sitten laitoin teelusikallisen luumutäytettä tortun keskelle.

Paistoin torttuja 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Näistähän tuli kuin pieniä aurinkoja. Jos marmeladi olisi vielä keltaista, aurinko tulisi varmasti ensimmäisenä mieleen.


Kaksi tähdenmallista torttuaihiota päällekkäin

Pienetkin torttuset täytin marmeladilla






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti