maanantai 12. elokuuta 2019

Haukipihvit

Olen muutaman vuoden kalastanut koko kesän verkoilla ja katiskoilla. Tänä vuonna kalaa on keväästä asti tullut erityisen runsaasti. Siiat ja kuhat paistan yleensä fileinä ja ahvenet paistan nyljettyinä. Haukikin maistuu hyvältä voissa paistettuna, mutta erityisesti haukea olen yrittänyt käyttää muutenkin. Olen testannut erilaisia haukimureke ja haukipihvireseptejä, mutta en erityisemmin ihastunut mihinkään. Nyt olen kuitenkin löytänyt ohjeen, jonka mukaan olen haukipihvejä paistanut useammankin kerran ja ne ovat todella maistuvia.

Itse teen pienen annoksen kerrallaan, josta riittää kahdelle hengelle yhdeksi ateriaksi. Pyrkimykseni on nimittäin, että kalaruoka syödään kaikki kerralla eikä lämmitetä uudelleen. Mausteita käytän hyvin vähän, mutta niitähän jokainen voi lisätä makunsa mukaan.

Ainekset

100-150 g nahatonta haukifilettä
pieni puolikas sipuli
1 dl kuohukermaa
1 munan valkuainen tai 1 pieni muna
0.5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 rkl korppujauhoja
tillisilppua


Haukifileistä poistan kylkiruodot, mutta en y-ruotoja, koska ne pilkkoutuvat fileitä jauhettaessa. Jauhan fileet kahteen kertaan lihamyllyssä. Sen jälkeen laitan myllyn läpi myös sipulin, joka työntää edellään ulos myllystä loputkin rippeet hauesta. Tämä vain siksi, että näin pienestä haukimäärästä ei sovi jättää mitään myllyn sisään.

Haukimassan joukkoon sekoitan muut ainekset ja laitan massan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi jähmettymään.

Massasta tasoittelen paistinpannulle 4-5 pihviä ihan vain lusikan avulla. Paistan pihvejä ensin paistinpannulla molemmin puolin yhteensä viitisen minuuttia eli kunnes saavat kauniin ruskean paistopinnan. Sen jälkeen laitan pihvit uuniin 175 asteeseen vielä noin kymmeneksi minuutiksi.

Maistuvat raikkaalta kermaviilikastikkeen kanssa. Kermaviilin joukkoon lisään suolaa, hunajaa, etikkaa, sitruunapippuria ja tillisilppua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti