torstai 17. lokakuuta 2019

Rukiinen Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakan ohjeita löytyy vaikka minkälaisia ja niinpä minäkin päätin ottaa uudet makusekoitukset käyttöön. Yllättäen sitruuna, aurinkokuivattu tomaatti ja kinkku muodostavatkin hyvin sopusointuisen yhdistelmän, herkullisen jopa. Pohjan ohjeen löysin muutaman vuoden takaisesta kuntoilulehdestä, jota hieman muokkailin. Taikina näytti ehkä vähän oudolta, kun levittelin sitä vuokaan. Mutta siitä tulikin oikein jämäkkä pohja, mutta ei kuitenkaan kova. Tätä kannattaa kokeilla ja varioida itse täytteeseen uusia makuyhdistelmiä.

Pohja

1 avokado
1 muna
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Avokadon kuorin ja pilkoin palasiksi. Vaikka se olikin ihan kypsä, ei se muusautunut haarukalla. Joten sekoitin siihen munan ja ajoin sauvasekoittimella sen muusiksi. Tähän lisäsin vain kuivat aineet ja tasoittelin pohjataikinan voidellun piirasvuoan pohjalle jauhotetuin käsin.

Jauhoina käytin Liperin Myllyn Luomu-Riihiruisjauhoja, josta tulikin pohjaan voimakas rukiinen maku.

Esipaistoin pohjaa 15 minuuttia 175 asteessa kiertoilmauunissa.

Täyte

2 munaa
1 dl kuohukermaa
1 dl ruokakermaa sitruuna & pippuri
2 rkl öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia

Poutun pitsakuutioita
emmantal- juustoraastetta

Esipaistetun pohjan päälle ripottelin kinkun eli siis tällä kertaa pitsakuutiot. Päälle seos, jossa munat, kermat ja tomaatit. Suolaa en laittanut, koska kinkku on sen verran suolaista. Päälle sopiva kerros juustoraastetta ja kiertoilmauuniin 150 asteeseen vielä 30 minuutiksi.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti