torstai 31. lokakuuta 2019

Sokeriton Kääretorttu

Olen jo pitkään leiponut mahdollisimman pienellä sokerimäärällä. Vanhoissa, perinteisissä ohjeissa sokeria on yleensä monta desiä, vaikka mielestäni yhtä maukkaaseen lopputulokseen pääsee vähentämällä sokerin määrän puoleen tai jopa sen alle.

Nyt päätin mennä kokeilussa vielä yhtä astetta pidemmälle eli jättää sokerin kokonaan pois. Makeutusaineena käytin steviajauhetta ja sitäkin vain minimaalisesti. Ohjeessa mainitaan 2 tl kiehuvaa vettä, koska se parantaa sokerittoman munavaahdon koostumusta.

Ainekset

4 munaa
25 g steviajauhetta
2 tl kiehuvaa vettä
2 rkl ruisjauhoja
4 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Munat ja stevian laitoin vatkautumaan ja lisäsin siihen heti alkuvaiheessa kiehuvan veden hiljalleen. Noin kymmenen minuutin vatkauksen jälkeen kääntelin vaahtoon kuivat aineet sekoitettuna.

Paistoin torttua 225 asteessa vajaa kymmenen minuuttia.

Kumosin tortun heti paiston jälkeen toiselle leivinpaperille, johon olin ripotellut kookoshiutaleita.

Täytteeksi laitoin omenasosetta, jota olin syksyllä keittänyt Pirja-omenalajikkeesta. Omena on itsessään niin makea, ettei se tarvitse lisäsokeria. Soseen päälle ripottelin vielä kookoshiutaleita.

Lisämakeutta saa tarvittaessa tarjoamalla kääretortun jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti