lauantai 4. heinäkuuta 2020

Ricotta-Persikkapiirakka

Jotakin rapeaa ja vähäsokerista. Tässä se resepti nyt on! Ricottajuusto on uusi tuttavuus minulle, mutta sen käyttö leivonnassa ei varmasti lopu tähän. Rahkaa, kermaviiliä ja tuorejuustoja olen käyttänyt paljon marjapiirakoiden täytteissä, mutta käyttämällä niiden sijasta ricottajuustoa saa jopa vanhoihinkin resepteihin taas uutta makua.

Piirakan pohjassa käytetään sokerina ainoastaan vaniljasokeria ja senkin voi halutessaan jättää pois tai korvata aromilla. Täytteeseen tulee vain puoli desiä sokeria, jonka voi korvata vaikka makeutusaineella.

Täyte on ihanan makeaa pienestä sokerimäärästä huolimatta ja pohja mukavan rapeaa. Marja-aikaan persikat voi korvata mansikoilla, vadelmilla tai vaikkapa viinimarjoilla. Täytyypä kesän mittaan kokeilla eri versioita. Mustaherukkaa haluan ainakin kokeilla, sen kirpeys varmaan sopii ricottatäytteen täyteläisyyteen. Mutta tällä kertaa käytin kuitenkin säilykepersikkaviipaleita.

Pohjataikina

100 g pehmeää voita
2.5 dl vehnäjauhoja
1 rkl (kaura)maitoa
2-3 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
 

Täyte 

250 g ricottajuustoa
2 munaa
0.5 dl sokeria
säilykepersikkasiivuja tai marjoja maun mukaan

 Taikinan kaikki ainekset nypin keskenään sekaisin ja taikina sai levähtää jääkaapissa vartin verran.

 Myös täytteen ainekset sekoitetaan keskenään persikkaa tai marjoja lukuunottamatta.

Taikinan levitin pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja kaadoin päälle täytteen. Koristeeksi vielä persikkaviipaleet.

Paistoin piirakkaa 200 asteessa puoli tuntia.



 
 
Lisäys 31.10.2020
 
Nyt on sitten kokeiltu tämä piirakka mustaherukoillakin ja kyllä on todella hyvää. Makeaa ja kirpeää yhdessä.
 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti