Piirakan pohjassa käytetään sokerina ainoastaan vaniljasokeria ja senkin voi halutessaan jättää pois tai korvata aromilla. Täytteeseen tulee vain puoli desiä sokeria, jonka voi korvata vaikka makeutusaineella.
Täyte on ihanan makeaa pienestä sokerimäärästä huolimatta ja pohja mukavan rapeaa. Marja-aikaan persikat voi korvata mansikoilla, vadelmilla tai vaikkapa viinimarjoilla. Täytyypä kesän mittaan kokeilla eri versioita. Mustaherukkaa haluan ainakin kokeilla, sen kirpeys varmaan sopii ricottatäytteen täyteläisyyteen. Mutta tällä kertaa käytin kuitenkin säilykepersikkaviipaleita.
Pohjataikina
100 g pehmeää voita
2.5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
(kaura)maitoa
2-3 tl
vaniljasokeria
1 mm suolaa
Täyte
250 g ricottajuustoa2 munaa
0.5 dl sokeria
säilykepersikkasiivuja tai marjoja maun mukaan
Taikinan kaikki ainekset nypin keskenään sekaisin ja taikina sai levähtää jääkaapissa vartin verran.
Myös täytteen ainekset sekoitetaan keskenään persikkaa tai marjoja lukuunottamatta.
Taikinan levitin pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja kaadoin päälle täytteen. Koristeeksi vielä persikkaviipaleet.
Paistoin piirakkaa 200 asteessa puoli tuntia.
Lisäys 31.10.2020
Nyt on sitten kokeiltu tämä piirakka mustaherukoillakin ja kyllä on todella hyvää. Makeaa ja kirpeää yhdessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti