sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Helppo Mustikka-Vadelmapiirakka (myös gluteeniton)

  Yhteistyössä mukana Vihreä Härkä

 

Harmaa, syksyinen päivä. Siis juuri sopiva marjapiirakan leipomiseen. Yksi mutta on kuitenkin vielä matkassa. Käytän leipomiseen aina joko voita tai öljyä ja nyt on voi loppu. On siis pakko löytää ohje, jossa rasvana on pelkkä öljy. Sopiva löytyykin netin syövereistä ja sitä muokkaan taas hiukan sen mukaan mitä kaapista löytyy.

Olen saanut Vihreä Härkä-yritykseltä aiemmin kokeiluun täys-härkäpapujauhoja, joita en kovin moneen reseptiin ole osannut vielä lisätä. Nyt kuitenkin päätin kokeilla tähän taikinaan niitä, koska ne karkeana jauhona tuovat pohjataikinaan mukavaa rakennetta. Onnistunut kokeilu maun suhteen ja samalla hippunen enemmän proteiinia taikinaan.

 

1.75 dl tattarijauhoja

0.5 dl Vihreä Härkä Härkäpapujauhoja

(tai näiden jauhojen sijaan 2.5 dl vehnäjauhoja)

1.5 tl leivinjauhetta

0.5 dl sokeria

1 tl vanilja-aromia

2 dl piimää

1 dl öljyä

1 muna

Kuivat aineet sekoitin ensin ja niihin lisäsin muut aineet nuolijalla sekoittaen.

Päälle laitoin mustikoita ja metsävadelmia ja pinnalle ripottelin hillosokeria antamaan makeutta ja sitomaan liiat marjamehut.

Paistoin piirakkaa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ensi kerralla laitan enemmän marjoja koska tämä taikina pitää marjat hyvin "pinnalla", eivätkä ne siis valu vuoan pohjalle reilumpana määränäkään.

 

 



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti