lauantai 14. heinäkuuta 2018

Gluteeniton Pieni Mansikkakakku

Tänä vuonna on tullut ostettua ja syötyä mansikoita oikein urakalla. Ensimmäiset ostin jo ennen Juhannusta ja siitä lähtien jokaisella kauppakäynnillä koriin olen ottanut ainakin litran syöntimansikoita. Pakastusta vartenkin olen ostanut useamman laatikon mansikoita, joista myös osa on syöty jo ennen pakkaseen ehtimistä. Nyt kun mansikoita on sinällään tullut syödyksi jo muutaman viikon ajan onkin aika suunnitella myös kesäisen mansikkakakun tekoa.

Täytekakkupohjaksi ajattelin tehdä perinteisen sokerikakkupohjan jossa munia, sokeria ja jauhoja laitetaan yhtä paljon. Muutoksia tein ainoastaan jauhojen määrän suhteen, koska halusin tummemman pohjan ja siksi valitsin jauhoiksi Tef-jauhot.

Olen jo niin tottunut vähemmän sokeria sisältäviin leivonnaisiin, että tämä normaalisokerinen taikina tuntui minusta liiankin makealta. Sen vuoksi täytteissä käytinkin vähemmän makeita raaka-aineita ja kokonaisuus oli minusta tasapainoinen.

Koska meitä syöjiä on vain kaksi, halusin tehdä vain pienen kakun, jotta sitä ei tarvitsisi päiväkausia syödä. Tästä kakusta saakin 4 reilua palaa. Isompaa kakkua haluava voi tuplata ainekset, jolloin kakkupohjan voi halkaista ja kakusta tulee siten enemmän täytekakkumainen.

Ainekset

2 munaa
1 dl sokeria
0.75 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta Tef-jauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
1 tl vaniljasokeria

Täyte

1 dl kuohukermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria

250 g raparperia
1 dl sokeria

Itse pohjaa varten vatkasin munat ja sokerin ja lisäsin vaahtoon kuivat aineet sekoitettuna. Paistoin pohjaa 20 cm irtopohjavuoassa 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Kostutin pohjaa ennen täytteiden lisäämistä kevyesti rasvattomalla maidolla.

Aiemmin olin keittänyt raparperista ja sokerista sosetta, jonka lusikoin jäähtyneen pohjan päälle. Soseen päälle levittelin vielä vaahdotetun kerman, johon olin lisännyt tuorejuuston ja vaniljasokerin. ja lopuksi koristelu mansikoilla ja mintun oksilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti