perjantai 6. heinäkuuta 2018

Kantarellitäytteinen Munakasrulla (gluteeniton)

Meillä oli aikoinaan lapsuuteni maalaistalossa aina muutama kana ja kananmunia syötiinkin keitettyinä ja paistettuina. Vielä eläkepäivilläänkin äitini piti muutamaa kanaa ja siksi olenkin tottunut suurimman osan elämästäni syömään vapaana juoksentelevien kanojen munia. Varsinkin kesäisin, kun kanat söivät ruohoa, oli munien keltuaiset hyvinkin tumman keltaisia.

Muutamia vuosia olen nyt ostanut kaupasta munat, joita olen pääasiassa käyttänyt ruuan valmistukseen ja leipomiseen. Sinällään munat eivät ole minulle enää maistuneet, joskus olen saattanut munakkaan tehdä. En ole asiaa sen kummemmin miettinyt kunnes pääsin taas kerran ostamaan vapaana laiduntavien kanojen munia. Ja olihan siinä maussa taas selvä ero. Varmasti kaupassakin olisi ollut tarjolla erilaisia munia, mutta olin tullut ostaneeksi aina sen vakio 10 kappaleen rasian.

Paikkakunnallamme aloitti tänä vuonna Reko-ruokapiiri, jossa tuottajat itse myyvät tuottamiansa tai valmistamiansa tuotteita. Kun myyntiin tulivat myös kananmunat, päätin heti liittyä ostajien joukkoon. Tästä lähtien munaruoat tulevat varmasti kuulumaan viikottaiseen ohjelmaani, sen verran maukas oli jo tämä ensimmäinen kokeiluni.

Ostamani munat tulevat Muurahaismäen tilalta Juvalta, jolta löytyy ainakin oma facebook-sivu. Täytyy tunnustaa, että ensimmäisen viikon aikana kulutin koko 30 kappaleen kennollisen munia. Pitihän niitä kokeilla heti vähän joka reseptiin.


Ainekset

4 munaa
2 dl kuohukermaa
2 dl vettä
1.5 dl riisijauhoa
0.5 tl leivinjauhetta
silputtua ruohosipulia
1 tl suolaa

Täyte

70 g pakastettuja kantarelleja
1 pieni sipuli
1 dl valkoviiniä
115 g Philadelphia French Herbs tuorejuustoa (1 pieni pakkaus)
suolaa

Munat vatkasin kevyesti ja sekoitin joukkoon muut aineet. Massan kaadoin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paistoin 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sillä välin täytettä varten kuullotin sipulin voissa ja lisäsin joukkoon hienommaksi hakatut kantarellit. Kantarellit olin pakastanut esiryöpättyinä ja ne saivat sulaa parisen tuntia huoneenlämmössä. Kun kantarellit olivat lämmenneet, lisäsin pannulle valkoviinin kahdessa erässä ja se sai imeytyä kokonaan sipuli-sienimassaan. Joukkoon vielä tuorejuusto ja suolaa maun mukaan.

Paistuneen munakasseoksen kumosin toiselle leivinpaperille ja levittelin sille täytteen. Paperin avulla se rullautui hyvin kääretortun tapaan.

Munakasrulla on yhtä hyvää sekä lämpimänä että kylmänä, joten murustakaan ei varmasti jää tähteeksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti