lauantai 30. kesäkuuta 2018

Gluteeniton Raparperipiirakka Riisijauhoista

Jokunen päivä sitten olin vierailulla ystävien luona, jossa kaikki leivotaan gluteenittomana keliakian vuoksi. Monesti ennenkin olen syönyt heillä itse tehtyä marjapiirakkaa, mutta tällä kerralla jo leikatessani piirakkaa huomasin, että tämä on jotenkin erilainen. Monesti piirakkapohja on ollut "kuivan" tuntuinen ja päälle on kaadettu runsaasti vaniljakastiketta tms. Nyt tämän piirakan pohja tuntui heti ihanan pehmeältä.

Kysyin tietysti heti mitä jauhoja nyt on käytetty. Sain nähtäväkseni pakkauksen, jossa oli valmiina sekoituksena varmaan taikinan kaikki muut ainekset paitsi neste. Pakkauksen sisällön mukaan kuitenkin ainoa käytetty jauho oli riisijauho. Ja niinpä päätin heti seuraavana päivänä lähteä kauppaan ostamaan pelkkää riisijauhoa ja kokeilla oman reseptin kehittämistä.

Hyvinhän se onnistuikin ja tällaisen ohjeen sain aikaiseksi:

Ainekset

2 dl riisijauhoa
2 rkl sokeria
0.5 dl psylliumia
1 mm (himalajan vuori)suolaa
100 g voita
1 muna
3 rkl vettä

raparperipaloja
perunajauhoa
sokeria

Kuivat aineet sekoitin keskenään ja nypin joukkoon huoneenlämpöisen voin. Lisäsin sen jälkeen munan ja veden ja sekoitin käsin joukkoon. Taikinan painelin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja laitoin sen jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Esipaistoin piirakkapohjaa ensin 10 minuuttia 200 asteesssa. Lisäsin sen jälkeen raparperipalat, joihin olin sekoitellut perunajauhoja. Suhde on noin puoli litraa raparperia ja vajaa rkl perunajauhoja. Lopuksi päälle vielä ripottelin sokeria ja takaisin uuniin. Piirakka oli vielä 200 asteessa 15 minuuttia ja sitten laskin lämpötilan 175 asteeseen ja jatkoin paistamista 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti