tiistai 12. kesäkuuta 2018

Gluteenittomat Karpalomuffinit

Reilu puoli vuotta on nyt mennyt aktiivisessa blogin kirjoittamisessa, parisen vuotta ehdin siitä sitä ennen haaveilla ja suunnitella. Tässä vaiheessa olen tosi tyytyväinen, että lopultakin sain blogin aikaiseksi. Leivoin ennenkin melko paljon, mutta en kirjannut koskaan muistiin reseptejä. Yleensä poiminkin niitä netistä ja valmistin löytämäni ohjeen mukaan. Seuraavalla kerralla en sitten enää muistanutkaan mistä milloinkin olin jonkun hyvän reseptin bongannut.

Tämän puolen vuoden aikana minulle on jo kehkeytynyt useitakin suosikkireseptejä, joita valmistan jopa viikottain. Melkeinpä osaan ne jo ulkoakin, mutta on ihana käydä vilkaisemassa omassa "reseptikirjassa" edellisen valmistuskerran tunnelmia. Lisäksi olen nyt luonut omia reseptejä, oikeastaan kaikkiin resepteihin olen jättänyt enemmän ja vähemmän omaa kädenjälkeäni.

Reseptien kehittely lähtee aina liikkeelle sen fiiliksen mukaan mitä milloinkin tekisi mieli leipoa ja syödä. Tosi harvoin lähden kauppaan ostamaan listan kanssa tiettyjä raaka-aineita, leivonta lähteekin aina liikkeelle siitä mitä kaapista löytyy. Tai sitten ostan kaupasta joitakin ennen kokeilemattomia aineksia ja mietin niiden pohjalta uutta reseptiä. Näin olenkin päässyt aivan uusien makunautintojen pariin.

Omista resepteistä minulla on melkeinpä viikottain käytössä mm. mantelijauhosämpylät, siemennäkkäri, suolaiset vhh piirakat ja erilaisten makeiden piirakoiden pohjataikinat.

Tänään leivoin kuitenkin pitkästä aikaa taas muffineja kun jonkin lehden kannessa näin muffinien kuvan ja siitä se inspiraatio tuli. Muffinit on kivoja tarjota ja helppoja pakastaa vierasvaraksi. Ne eivät murusta niinkuin leikattavat kuivat kakut ja niitä on kiva koristellakin. Makuaineina on tällä kerralla kuivattu karpalo ja kookoshiutaleet. Ai että niistä tuli maistuvia!

Ainekset

150 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaviiliä
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 dl kookoshiutaleita
1 dl kuivattuja karpaloita

Pehmeän voin ja sokerin vaahdotin, lisäsin munat ja kermaviilin ja lopuksi kuivat aineet sekoitettuna. Muffinipellille laitoin paperiset muffinivuoat ja taikinan jaoin 12 vuokaan. Paistoin uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuorrutteena käytin Valion maustettua mansikkarahkaa, joka antoi vähän kesäistä makua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti