tiistai 19. kesäkuuta 2018

Gluteenittomat Rommipikkuleivät

Rommi on yksi suosikkimausteistani leivonnassa ja ehdoton suosikkini onkin ehkä Rommirusinakakku, jonka reseptin löydät täältä

Pikkuleivissä en ole rommia ennen käyttänyt mausteena, joten ajattelinkin kokeilla ensimmäisellä kerralla rommiaromia; näin on helpompi hallita muita ainessuhteita. Taikinasta tulikin näin sopivan kiinteää. Sitä pystyi myös kaulitsemaan tai sitten vain pyörittelemään pikkuleivät käsissä. Kokeilin molempia tapoja. Kaulitut pikkuleivät olivat sen verran ohuempia, että niitä oli kiva tarjota kerrospikkuleipinä; siis kaksi pikkuleipää pohjat vastakkain ja väliin vadelmamarmeladia. Manteli- ja perunajauhojen ansiosta pikkuleivät olivat ihanan mureita.

Ainekset

90 g voita
0.5 dl sokeria
1 tl kanelia
2 ml rommiaromia
1 muna
1 dl mantelijauhoa
1 dl perunajauhoa
0.75 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta

Sulatin voin ensin kattilassa sokerin ja kanelin kanssa. Jäähtyneeseen seokseen lisäsin aromin, munan ja kuivat aineet sekoitettuna. Taikina sai jähmettyä jääkaapissa vielä parisen tuntia.

Osan taikinasta kaulin ja otin muotilla pieniä pikkuleipiä. Osan taikinasta leivoin  pötköksi ja leikkasin pieniä paloja,  jotka pyörittelin käsin palleroiksi.

 Paistoin pikkuleipiä 200 asteessa 12 minuuttia.


Tulihan siitä annoksesta enemmänkin pikkuleipiä,mutta osa tuli heti syötyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti