lauantai 25. elokuuta 2018

Gluteeniton Marjapiirakka

Kesän aikanakin tuli leivottua ehkä enemmänkin kuin yleensä kesäisin, mutta uusien ohjeiden kokeileminen jäi vähemmälle. Valitsin leipomisen nopeuden takia useimmiten jonkun vanhan, jo hyväksi koetun reseptin. Ja taas kerran kiittelin itseäni blogin kirjoittamisesta; eipä tarvinnut miettiä, että mistähän viimeksi jonkin ihanan reseptin olinkaan napannut. Ei muuta kuin blogi auki ja sieltä valitsin valmiiksi hyväksi todetun ohjeen.

Nyt kuitenkin ajattelin  taas testata jotakin uutta reseptiä omalla twistilläni. Pakastimesta löytyi vielä viipaloituna viime syksyisiä omenoita. No, ne nyt ainakin pitäisi jo käyttää kiireesti. Lisäksi otin pilkottuja raparpereja ja viime syksyn puolukoita, joita niitäkin on edelleenkin pussi jos toinenkin pakastimen kätköissä. Tai onneksi on, koska tänä syksynä näyttää lähitienoolleni tulevan huonohko puolukkasato. Monena vuotena mättäät onkin olleet niin täynnä punaisia puolukoita, että on tila pakastimista loppunut kesken.

Siispä tästä hedelmä-marjaseoksesta valmistuikin tänään mehevä piirakka.


Taikina-ainekset

100 g voita
0.5 dl sokeria
1 muna
1 ml Butter-Vanilla-aromia
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Täyteainekset

2 dl kermaviiliä
0.5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria

marjoja valinnan mukaan
(hillosokeria)

Pehmeän voin ja sokerin vaahdotin ensin ja lisäsin  sekä munan että aromin vaahtoon. Vielä varovasti sekoitellen kuivat aineet joukkoon. Taikinan levitin voideltuun piirakkavuokaan.

Taikinan päälle ensin marjaseos ja hiukan hillosokeria, joka sitoo pakastettujen marjojen nestettä. Ja lopuksi päälle muut täytteen ainekset keskenään sekoitettuna. Pinnalle ripottelin vielä kourallisen puolukoita väriä antamaan.

Paistoin piirakkaa 200 asteessa puolisen tuntia.

Aromiaineen tilalla voi käyttää myös vaniljasokeria, mutta itse olen tykästynyt aromivalmisteisiin. Varsinkin tämän Butter-Vanilla-aromin tuoksu leviää houkuttelevasti paiston aikana koko taloon ja maistuu reilusti valmiissa leivonnaisessa.

Tässä ohjeessa maun lisäksi minua ihastuttaa erityisesti pohjan pehmeä rakenne.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti