lauantai 1. syyskuuta 2018

Kesäkurpitsa-Halloumvuoka

Jokunen vuosi sitten ostin ensi kerran kesäkurpitsan taimen, jonka istutin tontin laidalle multakasaa, kun en muutakaan paikkaa keksinyt. Ihme kyllä taimi tuotti useita kesäkurpitsoja, joilla sain herkutella silloin tällöin. Tänä keväänä ostin kaksi tainta, jotka istutin hyvin lannoitettuun kasvulaatikkoon. Ja satoahan alkoi tulla sellaista vauhtia, etten oikein tiennyt minne kaikki kesäkurpitsat laittaisin. Onneksi niitä voi pakastaa ihan sinällään paloiteltuna. Sulatettuina ne on kyllä vähän lötköjä, mutta kyllä ne sosekeittoihin ja laatikoihin kelpaavat.

Suoraan maasta otetuista kesäkurpitsoista tehtyjä ruokia söinkin koko kesän useamman kerran viikossa. Yleensä valmistan vuokaruokia, esim. maustettu nyhtökaura tai maustettu mifu sopivat hyvin näihin vuokiin. Muistaakseni Yhteishyvän verkkosivuilla oli kesäkurpitsapihvien ohje, johon käytettiin myös halloum-juustoa. Koska en kuitenkaan halunnut alkaa paistamaan pihvejä, päätin soveltaa ohjetta pienin muutoksin vuokaruokaan. Ja tällainen siitä tuli:

Ainekset

500 g kesäkurpitsaa
200 g halloum-juustoa
2 munaa
1 rkl riisijauhoa
juustoraastetta
suolaa

Kesäkurpitsan ja halloumin raastoin karkeaksi raasteeksi. Lisäsin massaan munat, riisijauhon, ripauksen suolaa (halloum on jo melko suolainen) ja pari ruokalusikallista juustoraastetta. Laitoin massan voideltuun vuokaan ja ripottelin vielä päälle hiukan juustoraastetta. Vuokaa paistoin puolisen tuntia 200 asteessa.

Halloum antaa tähän vuokaan voimakkaan maun. Ja todella helppo ruoka valmistaa. Annoksesta riittää neljälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti