Suoraan maasta otetuista kesäkurpitsoista tehtyjä ruokia söinkin koko kesän useamman kerran viikossa. Yleensä valmistan vuokaruokia, esim. maustettu nyhtökaura tai maustettu mifu sopivat hyvin näihin vuokiin. Muistaakseni Yhteishyvän verkkosivuilla oli kesäkurpitsapihvien ohje, johon käytettiin myös halloum-juustoa. Koska en kuitenkaan halunnut alkaa paistamaan pihvejä, päätin soveltaa ohjetta pienin muutoksin vuokaruokaan. Ja tällainen siitä tuli:
Ainekset
500 g kesäkurpitsaa200 g halloum-juustoa
2 munaa
1 rkl riisijauhoa
juustoraastetta
suolaa
Kesäkurpitsan ja halloumin raastoin karkeaksi raasteeksi. Lisäsin massaan munat, riisijauhon, ripauksen suolaa (halloum on jo melko suolainen) ja pari ruokalusikallista juustoraastetta. Laitoin massan voideltuun vuokaan ja ripottelin vielä päälle hiukan juustoraastetta. Vuokaa paistoin puolisen tuntia 200 asteessa.
Halloum antaa tähän vuokaan voimakkaan maun. Ja todella helppo ruoka valmistaa. Annoksesta riittää neljälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti