Valmista leipää testasin gluteenitonta ruokavaliota noudattavalla ystävälläni. Laitoin tarjolle kaupasta ostettuja valmiita gluteenittomia kaurasämpylöitä ja tätä leipääni viipaloituna. Kumman hän valitsi ensin? No, tämän leipomani leivän, josta päättelin, että leivän ulkonäkökin on houkutteleva.
Ainekset
100 g keitettyä perunaa150 g kesäkurpitsaa
1.5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl fariinisokeria
1 pussi kuivahiivaa
1 dl kurpitsansiemeniä
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta tummaa jauhoseosta
Kesäkurpitsan punnitsin pakasteesta sulatettuna, jolloin se on painavampaa ja vetisempää kuin tuore kesäkurpitsa.
Perunat, kesäkurpitsan ja maidon sekoitin sauvasekoittimella, jolloin se muistutti smoothieta. Lämmitin sen noin 40 asteiseksi, lisäsin suolan , sokerin ja kuivat aineet käsin alustamalla.
Taikina sai nousta huoneenlämmössä reilun tunnin. Muotoilin käsin taikinasta 2 pitkulaista pientä limppua, jotka paistoin 200 asteessa reilun puolisen tuntia.
Leipä on rakenteeltaan tiivistä, mutta herkullista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti