sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Gluteeniton Kesäkurpitsaleipä

Olen ollut niin ihastunut siemennäkkileipään ja mantelijauhosämpylöihin, että muiden leipien leipominen on jäänyt melkein kokonaan. Nyt kuitenkin runsaan kesäkurpitsasadon innoittamana päätin kokeilla kesäkurpitsan käyttöä leipätaikinassa.

Valmista leipää testasin gluteenitonta ruokavaliota noudattavalla ystävälläni. Laitoin tarjolle kaupasta ostettuja valmiita gluteenittomia kaurasämpylöitä ja tätä leipääni viipaloituna. Kumman hän valitsi ensin? No, tämän leipomani leivän, josta päättelin, että leivän ulkonäkökin on houkutteleva.

Ainekset

100 g keitettyä perunaa
150 g kesäkurpitsaa
1.5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl fariinisokeria
1 pussi kuivahiivaa
1 dl kurpitsansiemeniä
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta tummaa jauhoseosta

Kesäkurpitsan punnitsin pakasteesta sulatettuna, jolloin se on painavampaa ja vetisempää kuin tuore kesäkurpitsa.

Perunat, kesäkurpitsan ja maidon sekoitin sauvasekoittimella, jolloin se muistutti smoothieta. Lämmitin sen noin 40 asteiseksi, lisäsin suolan , sokerin ja kuivat aineet käsin alustamalla.

Taikina sai nousta huoneenlämmössä reilun tunnin. Muotoilin käsin taikinasta 2 pitkulaista pientä limppua, jotka paistoin 200 asteessa reilun puolisen tuntia.

Leipä on rakenteeltaan tiivistä, mutta herkullista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti