Leivonnaista syödessäni päässäni alkoi tietysti pyöriä omat reseptit ja mietinkin mitä vastaavaa voisin tehdä itse. Yksi voitakinasuosikkini on rahkavoitaikina, jonka päätin tehdä ja kehitellä sitten siihen sopivia täytteitä.
Tästä voitaikina-annoksesta tulee joko 2 pitkoa tai sitten toisen puolen taikinasta voi leipoa muilla täytteillä kuten minä tein.
Rahkavoitaikina
250 g voita250 g maitorahkaa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Pehmeän voin ja rahkan sekoitin ensin ja nypin joukkoon käsin kuivat aineet. Taikina sai mennä jääkaappiin reiluksi tunniksi kovettumaan.
Pitkon täyte
1 dl vaniljan makuista rahkaa1 dl kuohukermaa
1 muna
(sokeria)
omenamarmeladia
päärynäsiivuja
Tämä annos riittää yhden pitkon täytteeksi. Valmis paistonkestävä omenamarmeladi oli niin makeaa, että itse en käyttänyt lisäsokeria ollenkaan.
Puolet voitaikinasta kaulin leivinpaperin päällä neliöksi. Reunat tasoittelin taikinapyörällä. Päälle levitin ensin marmeladin, sitten rahkaseoksen ja lopuksi ohuita päärynäsiivuja. Taikinan reunoista jätin pari kolme senttiä ilman täytettä ja leivinpaperin avulla reunat oli helppo nostaa täytteen päälle. Koristeeksi päälle voi laittaa levyn tasoittelusta ylijääneitä taikinasuikaleita. Itse paistoin pitkon pitkulaisessa kakkuvuoassa, jonka reunojen avulla täyte pysyi hyvin oikealla paikalla. Pitkon reunat voitelin munalla ja paistoin 200 asteessa puolisen tuntia.
Toisen puolen taikinasta kaulitsin ja jaoin taikinapyörällä reilun 10 sentin neliöiksi. Keskelle laitoin täytteeksi omenamarmeladia, siivun Aurajuustoa ja ohuita päärynäsiivuja. Neliöt taittelin kolmioiksi tai vain 2 kulmaa yhteen "avomallisiksi". Myös nämä voitelin munalla ja paistoin 200 asteessa 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti