sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Pinaatti-Juustopiirakka




Viime viikolla olimme lähdössä muutaman päivän ruskaretkelle ja ilta-aterialta jäi taas yli muutama peruna. Olin jo laittamassa niitä kompostiastiaan kun mieleeni muistuikin aiemminkin käyttämäni perunavoitaikina. Senhän voisin tehdä nyt ja pakastaa tulevaa käyttötarvetta varten. Niinpä siis teinkin ja viikkoa myöhemmin näistä ylimääräisistä, melkein kompostituomion saaneista perunoista jalostui herkullinen suolainen piirakka.

Perunavoitaikina

120 g keitettyä perunaa
120 g voita
120 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Hienonnetun kypsän perunan, pehmeän voin ja kuivat aineet nypin käsin sileäksi taikinaksi. Tällä kerralla pakastin sen ja käytin sulatuksen jälkeen, mutta sen voi käyttää myös heti, tosin kannattaa antaa taikinan levätä ensin puolisen tuntia jääkappissa.

Esipaistoin piirakkapohjaa ensin 10 minuuttia 200 asteessa.

Täyte

150 g pakastepinaattia
150 g salaattijuustokuutioita

2 munaa
2.5 dl ruokakermaa 10 %
0.75 tl suolaa

juustoraastetta

Esipaistetulle pohjalle lisäsin sulatetun pakastepinaatin ja salaattijuustokuutiot. Päälle kaadoin muna-kermaseoksen ja ripottelin pinnalle juustoraastetta. Paistoin piirakkaa vielä 50 minuuttia. Ensin 25 minuuttia 200 asteessa ja toiset 25 minuuttia 150 asteessa alalämmöllä, jotta pohjakin ehtii kypsyä hyvin.

Tästähän tuli ihan täysipainoinen ateria, vähän salaattia vain lisukkeeksi!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti