Kakun pohjan olen tehnyt samanlaisena ennenkin ja silloin siitä valmistui Puolukka-Appelsiinijuustokakku. Ohjeen löydät täältä. Silloin käytin taikinaan raastettua appelsiinin kuorta, nyt laitoin sen sijaan appelsiiniaromia.
Kakkupohja
2 munaa
0.5 dl (ruoko)sokeria
0.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton tumma jauhoseosta
0.5 tl leivinjauhetta
1 ml appelsiiniaromia
Vatkasin munat ja sokerin vaahdoksi ja lisäsin aromin sekä kuivat aineet ja. Pohjan paistoin 20 cm irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 minuuttia.
2 dl vaniljarahkaa
3 dl mansikkasurvosta
0.5 dl sokeria
5 liivatetta
Mansikkasurvoksen tein pakastemansikoista tehosekoittimessa. Vaniljakastikkeen vaahdotin ja lisäsin siihen muut ainekset ja lopuksi pieneen vesitilkkaan liuotetut liivatteet.
Kakkupohjan laitoin takaisin puhtaaseen, leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan ja kostutin sitä kevyesti maito-vaniljasokeriseoksella. Päälle levitin täytteen ja jääkaappiin jähmettymään yöksi.
Hyytyneen kakun päälle seuraavana aamuna tein vielä pienen kerroksen suklaamoussea sekoittamalla 50 g gluteenitonta suklaata ja 1 dl vaahdotettua kuohukermaa. Tähän lisäsin vielä 1 liivatelehden ihan pieneen vesitilkkaan liuotettuna. Mousse sai jähmettyä jääkaapissa vielä muutaman tunnin.
Kakku oli ihanan pehmeää ja maistui reilusti mansikalta, kuin vähän sulanut mansikkajäätelö.
Vatkasin munat ja sokerin vaahdoksi ja lisäsin aromin sekä kuivat aineet ja. Pohjan paistoin 20 cm irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 minuuttia.
Täyte
2.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta2 dl vaniljarahkaa
3 dl mansikkasurvosta
0.5 dl sokeria
5 liivatetta
Mansikkasurvoksen tein pakastemansikoista tehosekoittimessa. Vaniljakastikkeen vaahdotin ja lisäsin siihen muut ainekset ja lopuksi pieneen vesitilkkaan liuotetut liivatteet.
Kakkupohjan laitoin takaisin puhtaaseen, leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan ja kostutin sitä kevyesti maito-vaniljasokeriseoksella. Päälle levitin täytteen ja jääkaappiin jähmettymään yöksi.
Hyytyneen kakun päälle seuraavana aamuna tein vielä pienen kerroksen suklaamoussea sekoittamalla 50 g gluteenitonta suklaata ja 1 dl vaahdotettua kuohukermaa. Tähän lisäsin vielä 1 liivatelehden ihan pieneen vesitilkkaan liuotettuna. Mousse sai jähmettyä jääkaapissa vielä muutaman tunnin.
Kakku oli ihanan pehmeää ja maistui reilusti mansikalta, kuin vähän sulanut mansikkajäätelö.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti