perjantai 15. helmikuuta 2019

Gluteeniton Kinkkupiirakka

Suolaista piirakkaa tekee mieli, mutta nyt ei ole aavistustakaan löytyykö kaapista tarvittavia aineita. Tämä on nyt todellinen "otetaan mitä löytyy" piirakka ja alunperin en ajatellut sitä edes kirjata muistiin. Mutta siitäpä tulikin niin hyvä, että pakko oli tehdä sille oma postaus.

Kaapissa oli paketillinen hirssijauhoja, joita en ole ennen käyttänyt. Ylipäätään en ole koskaan käyttänyt mitään hirssituotteita, joten en edes tiennyt miltä ne maistuvat. Mutta siitä vain kokeilemaan, onnistuu tai ei...

Täytteen erikoinen määrä kermaviiliä johtuu siitä, että minulla ei ollut kokonaista kermaviilipurkkia. Osan kermaviilistä olin jopa maustanut suolalla, hunajalla, etikalla, sitruunapippurilla ja tillillä, koska olin käyttänyt sitä paistetun kalan kastikkeena. No, ei haitannut. Näinhän täytteeseen tuli ylimääräinen makuvivahde.

Pohjataikina

50 g sulatettua voita
1.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Hirssijauhoja
75 g emmental-juustoraastetta
1 rkl turkkilaista jogurttia

Täyte

2 munaa
120 g kermaviiliä
1 dl  ruokakermaa 15 %
2 tl dijon originale sinappia
0.5 tl suolaa
100 g emmental-juustoraastetta
200 g Poutun pizzasuikaleita

Pohjataikinan ainekset sekoitin kaikki käsin ja levittelin taikinan pyöreään voideltuun piirakkavuokaan. Esipaistoin pohjaa ensin 10 minuuttia vajaassa 200 asteessa.

Täytettä varten sekoitin muut ainekset, paitsi juustoraasteen ja pizzasuikaleet.

Esipaistetun pohjan päälle laitoin pizzasuikaleet, kaadoin täyteseoksen päälle ja lopuksi ripottelin pinnalle juustoraasteen. Leivinuunin lämpötila oli vielä noin 180 astetta ja piirakka sai paistua vielä puolisen tuntia.

Maukasta...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti