perjantai 8. helmikuuta 2019

Gluteenittomat Maustepikkuleivät

Pikkuleivät on ihania leivottavia. Yleensä ne ovat todella helppotekoisia ja säilyvät pitkään. Mikä sen mukavampaa kuin ottaa pikkuleipä silloin tällöin purnukasta päiväkahvin seuraksi.

Näitä pikkuleipiä lähdin tekemään sillä ajatuksella, että näin talven kunniaksi niissä saisi olla reilusti makua ja mausteita. Kanelia ja inkivääriä onkin taikinan koon huomioon ottaen niin reilusti, että mausteet tuntuvat kielellä vielä jälkimakunakin. Ei kuitenkaan liikaa. Kannattaa kuitenkin kokeilla, mikä on itselle se sopivin mausteiden määrä. Minulle se on juuri tämän ohjeen mukainen.

Ainekset

2.5dl mantelijauhoa
0.5 dl perunajauhoa
0.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen tummaa täysjyvä Riisijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 dl fariinisokeria
60 g sulatettua voita
1 muna

Itse taikinan teko on helppoa. Ensin sekoitetaan kuivat aineet ja niihin lisätään sulatettu voi ja muna.

Pyörittelin taikinasta käsin palleroita, joita tuli 12 kpl. Olivat melko suuria kooltaan.

Melkein 200 asteisessa leivinuunissa pikkuleivät viipyivät 15 minuuttia, jolloin ne olivat kauniin vaalean ruskeat.

Ihanan mureita pikkuleipiä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti