lauantai 2. maaliskuuta 2019

Gluteeniton Kääretorttu

Keväisiä päiviä oli jo pitkään, mutta tänään on vuorossa taas kunnon lumisade. Toisaalta tämä lumisade on mukava, koska hiihtokelit paranevat vain entisestään. Tällaisena sateisena päivänä on kiva lämmittää uuni ja tehdä ruokaa ja leipoa oikein sarjatyönä.

Aluksi uunissa kypsyi possupata porsaan sisäfileestä ja hautui ruispuolukkapuuro (reseptin löydät täältä). Tähän puuroon en ikinä kyllästy. Se sopii niin aamupalaksi kuin välipalaksikin. Aina en edes vispaa sitä kuohkeaksi, hyvää se on muutenkin.

Paistoin myös pellillisen raejuustopannaria, jota pidän melkein aina muutaman palan jääkaapissa, koska se on oiva proteiinin lähde välipalalla. Ohjeen löydät täältä.

Mutta sitten päivän pääleivonnaiseen eli kääretorttuun. Niin helppo leivottava, mutta makua voi varioida vaikka kuinka monella tavalla. Olin jo pidempään suunnitellut kääretortun leipomista (miksiköhän sitä pitää oikein suunnitella, vaikka itse tekemiseen menee vain vajaa puoli tuntia!). No, joka tapauksessa olin jo aiemmin keittänyt kääretorttua varten hilloa pakastemansikoista, pakastetuista raparperinpaloista ja hillosokerista. Tämähän on oiva leivonnainen myös pakastimen marjavarastojen tuhoamiseen.

Gluteenittomaan kääretorttuun voi käyttää monenlaisia gluteenittomia jauhoja, tunnetuin versio on varmaan perunajauhoista tehty. Tällä kerralla käytin perunajauhojen ohella riisijauhoja ja tulipa hyvää.

Ainekset

3 munaa
1 dl fariinisokeria
1 ml rommiaromia
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen tummaa täysjyväriisijauhoa
0.5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Munat ja sokerin vaahdotin, lisäsin joukkoon aromin ja kuivat aineet keskenään sekoitettuna. Taikinan levitys leivinpaperin päälle pellille ja uuniin. Paistoaika 10 minuuttia noin 180 asteisessa leivinuunissa.

Torttulevyn kumosin heti kuumana toiselle leivinpaperille ja levittelin hillon päälle. Sitten vain rullaillaan kääretorttu valmiiksi ja nautitaan.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti