sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Omenapuustit ja Korvapuustit

Vaikka on ollut tosi mukava kokeilla erilaisia leivontareseptejä ja testailla monenlaisia jauhoja, on ihan pakko saada joskus myös ihan peruspullaa. Tällä viikolla pullanhimo heräsi eräässä päivätilaisuudessa Naistenpäivän etkoilla, jossa oli tarjolla pullakahvit. Eikä mitä tahansa pullaa, vaan suoraan uunista tulleita kierrepullia. Pullat paistettiin pikkuruisessa kahviossa ja ihana vastapaistetun pullan tuoksu täytti koko rakennuksen.

Koska olen lähes koko viime vuoden leiponut enimmäkseen vain gluteenittomista jauhoista, ei kotoa tietenkään löytynyt yhtään vehnäjauhoja. Eilen kauppareissulla mukaan tarttui myös pussi vehnäjauhoja ja sitten vain taikinan tekoon.

Pullataikinan ohjetta minun on turha yrittää kirjoittaa ylös, teen sen aina niin mutu-tuntumalla. Mutta joka jauhopussin kyljestähän se kyllä löytyy. Tein taikinan puolesta litrasta maitoa, jotta pullaa riittää pitemmäksikin aikaa.

Puolet taikinasta tein tavallisiksi korvapuusteiksi voin, sokerin ja kanelin kanssa. Ja toisesta puolesta taikinaa syntyivät sitten omenapuustit. Niihin laitoin täytteeksi paistonkestävää omenamarmeladia, vähän kanelia ja kookoshiutaleita.

Leivinuunin lämmitys oli jäänyt taas myöhään iltaan ja vasta iltakymmeneltä pääsin laittamaan pullat uuniin. Siitä huolimatta oli aivan pakko syödä vielä pari puustia ennen nukkumaanmenoa, yhden kumpaakin laatua. Pitäähän sitä leipojan maistaa työnsä tulosta. Pitäneekö paikkansa väite hiilihydraattien nukuttavasta vaikutuksesta, mutta en edes muista, milloin olisin viimeksi nukkunut näin pitkään ja hyvin kuin tämän yöllisen pullatankkauksen jälkeen.

Loput puustit on nyt kyllä pakko pakastaa, muuten ne katoavat hetkessä parempiin suihin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti