maanantai 25. maaliskuuta 2019

Sitruuna-Kesäkurpitsapasta

Jokunen viikko sitten olin käymässä Rakentajat-messuilla, jossa -niinkuin nykyisin muillakin messuilla- myydään myös teemaan kuulumattomia tuotteita. Niinpä ostinkin näiltä messuilta ison kimpaleen 36 kk vanhaa parmesaani-juustoa. Rakastan vahvoja juustoja ja tätäkin voisin syödä ihan sellaisenaan vaikka kuinka paljon. Vahva punaviini tietysti sopii mainiosti kaveriksi.

Mutta kun mietin, miten voisin käyttää juustoa myös ruoanlaitossa, mieleeni tuli tietysti ensimmäisenä pasta. Tosin en ole pastan ystävä. Kovin usein en ole sitä syönyt enkä kertaakaan itse valmistanut. Sitten muistin pastan kasvisvaihtoehdon eli kesäkurpitsan ja siitäpä syntyikin herkullinen ruoka.

Ainekset

1 kesäkurpitsa
1 luomusitruunan raastettu kuori
suolaa
parmesaania
hyvää öljyä paistamiseen

Kesäkurpitsasta tein juustohöylän ja veitsen avulla spagettimaisia suikaleita. Öljynä käytin salaattijuustopurkissa olevaa öljyä, jossa on mukavasti mausteita. Tavalliseen öljyyn voi toki maun mukan lisätä omia suosikkiyrttejä ja mausteita. Paistoin kesäkurpitsasuikaleita miedolla lämmöllä öljyssä muutaman minuutin siten, että niihin jäi vähän purutuntumaa. Joukkoon vielä raastettu sitruunan kuori, kevyt suolaus ja päälle parmesaania.

Lisukkeena maistuivat salaattijuustokuutiot. Kevyttä, mutta niin hyvää.

Viime kesänä 2 kesäkurpitsan taintani tuottivat niin suuren sadon, etten ehtinyt mitenkään käyttää koko satoa kesän aikana.  Tästä reseptistä versoaa varmasti uusia tapoja käyttää enemmän kesäkurpitsaa, "pasta"-versioitahan voi varioida monenlaisia erilaisilla lisukkeilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti