perjantai 5. huhtikuuta 2019

Gluteenittomat Vaniljapikkuleivät

Olen jo aiemminkin kirjoittanut siitä, miten yritän pitää ruokahävikin nollassa. Samaa ruokaa voi syödä useammankin päivän tai pakastaa suuremmasta ruokamäärästä osan. Pienemmät ylijäämät on hyvä käyttää leipomisessa, niistä saa mukavia pieniä välipaloja.

Muutamia esimerkkejä: perunarieskapasteijanyytit ja gluteenittomat suolaiset muffinit. Ohjeet löytyvät blogistani klikkaamalla em. ohjeen nimeä.

Eräänä päivänä näin lehdessä ohjeen, jossa ylijäänyttä perunamuusia voi käyttää pikkuleipätaikinassa. Tätä ohjetta piti kokeilla heti. Muokkasin jauhoja sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Lisäksi tämä ohje on munaton, joten sopii myös niille, joiden ruokavalioon ei muna kuulu. Jos ylimääräistä perunasosetta ei kuitenkaan ole, sen voi korvata 1 desillä vettä ja 2 ruokalusikallisella perunasosejauhetta.

Ainekset 

100 g voita
1 dl sokeria
1 dl perunasosetta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Täysjyväriisijauhoa
1.25 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria

Pehmeän voin ja sokerin vaahdotin ensin. Lisäsin joukkoon perunasoseen pienissä erissä edelleen voimakkaasta vispaten. Lisäyksen jälkeen vispasin vielä parisen minuuttia. Sen jälkeen lisäsin kuivat aineet keskenään sekoitettuna.

Pyörittelin käsin taikinasta palleroita, joita vähän litistin. Taikina leviää vielä paistamisen aikana.

Tein isoja palleroita, joita tuli 12 kpl. Normikokoisia pikkuleipiä tulisi ehkä 20 kpl.

Ison kokonsa vuoksi paistoin pikkuleipiäni 25 minuuttia lähes 200 asteisessa leivinuunissa.

Ihanan mureita pikkuleipiä. Näitä tulee jatkossakin leivottua, koska usein muusia jää yli juuri tuon desin verran.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti