sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Mämminäkkäri

Jäikö Sinulta mämmiä yli pääsiäisestä? Luultavasti ei. Jos nimittäin rakastat mämmiä, syöt sen viimeiseen lusikalliseen saakka. Jos taas inhoat mämmiä, et ole sitä edes ostanut. Välimuotoahan ei ole. Tai ehkä joku syö lusikallisen kohteliaasti jos tarjotaan, mutta muuten ei katsokaan mämmiin päin.

No, minä tein itse taas pääsiäiseksi mämmiä hyväksi koetulla reseptilläni, jonka löydät täältä.

Olisin kyllä itsekin syönyt mämmin sinällään kaikki viimeiseen lusikalliseen asti, mutta päätin "uhrata" viimeiset lusikalliset tähän ennen pääiäistä löytämääni näkkäriohjeeseen. Siemeninä voi käyttää muitakin siemeniä, itsekin käytin eri siemeniä kuin alkuperäisessä ohjeessa oli mainittu.

Ainekset

0.5 dl seesaminsiemeniä
0.5 dl auringonkukansiemeniä
0.5 dl kurpitsansiemeniä
1 dl juustoraastetta
1.5 dl mämmiä

Laitoin siemenet ja juustoraasteen tehosekoittimeen ja hienonsin ne. Monitoimikonekin käy tarkoitukseen, ehkä jopa paremmin. Sekoitin seoksen mämmiin käsin kääntelemällä nuolijalla.

Massan levittelin kahden vedellä kevyesti kostutetun leivinpaperin väliin ja paperin päällä kaulimella kaulitsemalla tasoittelin massan hyvin ohueksi. Kostutettu leivinpaperi ei tartu massaan niinkuin kuiva paperi. Päällimmäinen paperi poistetaan ennen paistoa.

Paistoin näkkäriä 150 asteisessa uunissa puoli tuntia ja leikkasin sen sopiviksi palasiksi heti kuumana. Laitoin pellin vielä uunin jälkilämpöön 15 minuutiksi.

Maistuu hyvältä juustojen ja hillojen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti