torstai 9. tammikuuta 2020

Gluteeniton Feta-Kinkkupiirakka

Pitkään aikaan en ole suolaista piirakkaa leiponutkaan, joten nyt on sen aika. Kauppaan en sen takia lähtenyt, vaan nyt leivotaan siitä mitä kaapista löytyy. Joulusta ei jäänyt tähteeksi mitään -onneksi- , sillä valmistin jouluruokia todella vähän. Mutta tähän piirakkaan voisi hyvin upottaa vaikka ylijääneet kinkun loput tai ylimääräiset kalat.

Luottopiirakkapohjani teen yleensä mantelijauhoista, mutta samaa ohjetta olen ennenkin soveltanut käyttäen erilaisia jauhoja. Tällä kerralla jauhoiksi valikoituivat tattarijauhot.

Pohja

80 g Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta hienoa tattarijauhoa
50 g sulatettua voita
100g emmental-juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Ainekset vain sekoitetaan keskenään käsin nyppimällä. Veden lisäsin nyt reseptiin, koska tattarijauhoilla pohjasta olisi ehkä tullut liian kuiva. Pohjataikinan levittelin piirasvuoan pohjaan ja laitoin leivinuuniin  esipaistumaan. Olin vähän hätäinen, enkä malttanut odottaa vasta lämmitetyn uunin jäähtymistä, joten siellä oli vielä noin 250 astetta. Esipaistoin pohjaa aivan uunin etureunassa n. 7 minuuttia.

Täyte

2 munaa
1.5 dl ruokakermaa 15 %
0.25 tl suolaa

60 g fetajuustokuutioita
100 g palvikinkkusuikaleita
50 g parmesaanijuustoraastetta

Esipaistetulle pohjalle juustokuutiot ja kinkkusuikaleet ja päälle muna-kermaseos sekä vielä juustoraaste. Piirakka sai paistua vielä 20 minuuttia.

Piirakan pinta tuli melko tummaksi vähän turhan kuumassa uunissa , mutta eipä se makua haitannut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti