perjantai 31. tammikuuta 2020

Airan Suklaatorttu, myös gluteeniton

Tämän leivonnaisen alkuperäisen reseptin olen leikannut jostakin lehdestä todella kauan sitten. Muistan, että olen tätä suklaatorttua tarjonnut jopa ensimmäisen oman asuntoni tupareissa. Siis aika nostalginen muisto.

Kun nyt kaivoin reseptin taas esiin, huomasin heti, että nykyisen makuni mukaan tässäkin reseptissä on aivan liikaa sokeria ja rasvaa. Sokerin määrää vähensin ja korvasin valkoisen sokerin ruokosokerilla. Osan rasvasta korvasin omenasoseella. Alkuperäisessä reseptissä oli myös 4 dl vehnäjauhoja, mutta nekin vaihdoin tattarijauhoon. Kuorrutteen määrää pienensin hiukan, mutta näinkin se antaa ihan riittävästi makua ja makeutta torttuun.

Tämä nyt ei siis todellakaan ole enää alkuperäinen versio, mutta miksipä reseptien pitäisikään olla vuosikymmenestä toiseen samanlaisia.

Ainekset

2 munaa
1 dl ruokosokeria
1.5 dl kaurajuomaa tai maitoa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta hienoa tattarijauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
100 g sulatettua voita
50 g (sokeritonta) omenasosetta


Kuorrute

125 g tomusokeria
30 g sulatettua voita
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kahvia
1 rkl kaakaojauhetta

kostutukseen appelsiinimehua tai rommi-vesiseosta
pinnalle nonparelleja

Munat ja sokerin vaahdotin ja vaahtoon lisäsin sulatetun voin ja omenasoseen. Sitten joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaurajuoma vuorotellen.

Paistoin torttua piirasvuoassa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vielä vähän lämpimän tortun kostutuin kevyesti, jotta siitä tulee vielä mehevämpi. Sekoitetut kuorrutteen ainekset tasoittelin tortun päälle, jossa ne lämpimän torttupohjan ansiosta leviävät kauniisti. Vielä päälle nonparellit ja valmista tuli.

Sitten vain jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti